Mad Skillz

E-sport och spelen som spelas

De mest populära spelen inom E-sport

I och med att E-sporten har blivit så stor så kommer det också att finnas grupperingar inom denna. Det leder då till att det finns spel som blir mera populära än andra. Här handlar det då i första hand om alla de spel som har ingredienserna action i kombination med strategiska lösningar. Dessa är och kommer förmodligen alltid att vara de populäraste och mest intressanta. Hur som helst finns det andra såsom mera renodlade strategispel, rollspel och sportspel. När det gäller actionspelen i FPS-genren så kommer de hetaste att vara Counter Strike Global Offensive samt Call of Duty Infinite Warfare. I de andra grupperna kommer det att vara Dota 2, som är en förlängning av Warcraft 3, League of Legends, Heroes of the Storm samt exempelvis sportspel, som FIFA 17 och Madden-serien.

När vanlig sport blandas med virtuell sport

Något som är unikt för E-sport är att detta blivit klassat som en erkänd genre i sportens värld. Detta samtidigt som det har ingredienser bland spelen som gör att du faktiskt kan se på sport i sporten. Här handlar det helt enkelt om att du ser på E-sport där det faktiskt spelas en turnering i exempelvis Madden, Overwatch eller FIFA 17. Detta betyder i stort att du får virtuell sport för hela slanten. Naturligtvis väljer du om det blir för mycket. Här kan det då istället vara roligt att vara intresserad av en sport där du varken utför samma saker hela tiden och ej heller får se samma saker.

Antalet turneringar inom E-sporten har ökat

När det talas om de populäraste spelen inom E-sport så kan detta ses från två olika synsätt. Det ena sättet är att se hur mycket pengar det funnits i prispotten som de lyckliga vinnande lagen fått. Det andra är att bedöma ett spels popularitet av hur många turneringar som har spelats för varje år som går. Som du snabbt då får reda på är det som tidigare Counter Strike och Dota 2 som ligger i toppen om du ser till prispengarna. När du ser till antalet turneringar som har spelats så ligger fortfarande CSGO på toppen, men sedan följs detta spel istället av Starcraft 2, Overwatch och Super Smash Bros.