Mad Skillz

När du vill satsa på E-sport

Utrustningen är det viktigaste av allt

Naturligtvis kommer du som vill satsa på att bli en frontfigur inom E-sport att behöva ha bra utrustning. Detta hjälper dig oftast på vägen. I det fallet handlar det ju om en kraftfull dator, stora skärmar samt all kringutrustning som gör det till ett skönt lir. Detta ska då vara en bra speldator till att börja med. Här gäller en kombination av rätt processor, massor av snabbt minne och ett superbra grafikkort som grundstenar. Den skärm du väljer måste också ha en snabb uppdateringsfrekvens. När det gäller kringutrustningen kommer tangentbord, mus och hörlurar att vara livsviktigt. I det fallet handlar det om ett mekaniskt tangentbord. Den mus du väljer måste vara exakt och snabb. Det vill säga dödligt precis. Efter det kommer hörlurar, och det ska ju vara stenhårt och klart ljud för den rätta gaming-känslan.

Träning är det viktigaste av allt

Att utrustningen aldrig är bättre än den svagaste länken känner alla till. Här handlar det då om att du har 100 Mbit bredbandslina, men dit nätverkskort kan bara ta upp 10 Mbit. Ja, du ser direkt hur det står till. När det gäller E-sporten spelar det ingen roll hur bra din utrustning är, om inte du är den bästa du kan bli. Här blir det alltid du som får ställa dig i skamvrån och vara den svagaste länken, eller är du den som sätter dig upp och pressar tekniken till yttersta spets? Ja, är du det så kommer du ge allt i träning efter träning. I det fallet är det ytterst viktigt att komplettera din träning och din professionalism med bra utrustning som möter din behov.

Är det så att du inte når målet så har du i alla fall försökt. Ingen kan be dig om mer, men ge inte upp för tidigt. Här handlar det om år av träning för att verkligen bli en spelare av rang. Även om det ser lätt ut och det verkar finnas stora prissummor att hämta för vinnarna, så kommer det inte alls att vara så. Träna, träna och träna. Vad mer kan tilläggas?